NYHETER
Nominera en hedersmedlem till SFT!
Årsmöte 2018
Årets SFT-årsmöte hålls den 20 april i Nobel forum, Karolinska Institutet, Solna
ERT
Ansök om att bli en ”European Registered Toxicologist”. Sista ansökningsdag 28 februari 2018.
Jobbannonser   PhD student in pharma. & tox. at Uppsala University / Swetox. Deadline Feb 5 2018
Sponsor
Bli en SFT-sponsor!
Idéer från medlemmarna
Har du förslag på förbättringar är du alltid välkommen att kontakta oss i styrelsen!

Nominering av hedersmedlemmar

Hedersmedlem till SFT

Under 2018 hoppas styrelsen att vi kan nominera ytterligare en hedersmedlem till SFT. Detta ska enligt stadgarna vara en ”svensk eller utländsk person vars insatser varit av utomordentlig betydelse för toxikologins utveckling”.

Det finns personer som betytt extra mycket för toxikologins utveckling i Sverige och internationellt. Den finaste utmärkelsen SFT delar ut är att kalla dessa personer till hedersmedlemmar. Våra tidigare invalda hedersmedlemmar finns listade här.  Vi ser  fram emot nomineringar av nya hedersmedlemmar och vill be alla medlemmar fundera på vem just ni tycker är värd att få bli hedersmedlem i SFT.

Så nominerar du en hedermedlem.
Beskriv kort (max 200 ord) varför personen du nominerar är lämplig som hedersmedlem. Bifoga CV och publikationslista. Mejla din nominering till sft@toxikolog.se. Nominering kan göras anonymt.

Vad händer sedan?
Styrelsen går gemensamt igenom samtliga nomineringar och föreslår till årsmötet 20 april att besluta om att kalla en person (eller flera) till hedersmedlem. Nomineringar kommer även ligga till grund för SFTs förslag till olika pristagare inom EUROTOX och IUTOX. Beroende på vem som kallas hoppas vi under året få möjlighet att arrangera ett seminarium kring personen och hans eller hennes verksamhetsområde.